Toimikunnan esittely

Jeanette Wikman, puheenjohtaja

Olin 9-vuotias kun ensimmäinen koira (labradorinnoutaja) saapui meidän perheeseemme. 2003 aloitin harrastamaan tottelevaisuutta vanhempien koiran kanssa (labbis sekin) ja siitä se lähti. TOKOa rupesin tosissani harrastamaan sen myötä että ensimmäinen oma koira lbn Selma (FI VPVA BH TK1 Hopeahietikon Glitras-Selma 2006-2017) saapui elämääni 2006. Vuonna 2010 perheeseemme liittyi lbn Isa (FI VPVA RTK1 RTK2 Sherbert's Ice Crystal, 2010-2022), Selman tytär ja ensimmäinen oma kasvatti ja 2018, perheeseemme liittyi lbn Fliss (RTK1 Brufinn True Princess, s.2018).

TOKOssa kisattiin Selman kanssa AVO-luokkaan asti, sitten tunnistusnoudot VOI-luokasta tuli kompastuskivemme. Isan kanssa kisattiin VOI-luokkaan asti. Fliss on startannut ALO-luokassa.

Harrastetaan myös VEPEä ja RallyTokoa.

Auran Nuuskujen jäsen olen ollut vuodesta 2006. Vuodesta 2008 olen ollut TOKO-koulutusohjaaja, ja vuodesta 2009 olen myös toiminut  liikkeenohjaajana, vuodesta 2023 olen myös TOKOn ylituomari.Olen toiminut liikkeenohjaajana monessa arvokokeessa mm. SM-kisojen finaalissa 2011, 2017,2018, 2020 ja 2021, PM-kisoissa 2012, 2016 ja 2021, FMBB 2014 ja MM-kisoissa 2014.

Tämä on nyt  minun 11. vuosi TOKO-toimikunnassa, 8. puheenjohtajana. Tämän lisäksi olen myös mukana AN VEPE-toimikunnassa ja toimin myös kouluttajana VEPE-puolella.

Jeanette ja Fliss
Katja, Tara ja NiaKatja Vossi, varapuheenjohtaja

Tottelen nimeä Katja ja nuo 3 tollerityttöä ovat Tara, Nia ja Noomi. Yhdistyksen toimintaan olen tullut mukaan vuonna 2004, jolloin Tara (FI MVA FI TVA FI VPVA FI JVA Sienna-Red Emerald of Fire) tuli elämääni. Taran kotiuduttua ei vielä ollut mitenkään selvää se, mitä alamme harrastaa, en edes tiennyt kaikista mahdollisuuksista. Pentukurssilta sitten avoimin mielin suuntasimmekin milloin millekin kurssille ja moneen lajiin sitten jäimme koukkuun. 

Minulla on harrastus- ja/tai koulutus- sekä kisakokemusta tokosta, mejästä, nou/nomesta, vepestä, rallytokosta ja näyttelyistä. Taran harrastusura on ollut pitkä ja, kun vajaa viisi vuotta sitten uhkailin sitä eläkkeellä,niin sisukas mammarainen päätti vielä näyttää olevansa terästä ja otti viimeisen harrastusvuoden aikana sitten 3 valiotitteliä. Ne tuo koira kyllä ansaitsi! Tara on tällä hetkellä 14,5 -vuotias ja nauttii eniten ruokailu- ja mielenvirkistyshetkistä. Tara on se "once in a lifetime"-koira ja olen kiitollinen siitä, että se on ollut opettajani koiramaailmassa. 10-vuotias Nia-tyttönen (Tollerbay Kamu Kasenia) kisailee tokon kuninkuusluokassa (EVL) ja tarkoitus olisi sieltä pari ykköstä vielä hakea. Tuorein tulokas porukassa on 2-vuotias Noomi (Musamäen Punapaju), jonka kisaura on vasta aluillaan ja tällä hetkellä työskentelemmekin sen kanssa, että kaikki yhdessä tekeminen on äärettömän mukavaa ja onnistumisia täynnä. 

Palkkatyössäni olen päivittäin tekemisissä vuorovaikutuksen, oppimisen haasteiden ja syy-seuraussuhteiden parissa. On mielenkiintoista havainnoida näitä samoja asioita myös koirien kouluttamisen parissa. Lisäksi kolmen hyvin aktiivisen ja innokkaan koiran omistajana ja kouluttajana olen yhä kiinnostuneempi koiran vireenhallinasta ja siihen liittyvistä asioista. Harrastaminen on niin paljon muutakin kuin se kisaaminen! 

Olen suorittanut koulutusohjaajan, koetoimitsijan ja liikkeenohjaajan pätevyydet tokopuolella ja minua näkeekin paljon näissä hommissa myös yhdistyksemme tapahtumissa. Toivottavasti nähdään niissä!Elina Saari

Olen Elina ja koiralauman muodostavat bordercollie Kipi (11 v) ja labradorit Toki (7 v) ja Tyrni (3 v). 

Koirat ovat kuuluneet elämääni jo lapsesta asti. Olin 7-vuotias kun perheeseemme tuli kultainennoutaja Nina (1997-2007), jonka kanssa tutustuin koiraharrastukseen tokon, näyttelyiden ja erilaisten maastolajien osalta. Myös seuraava koirani Siiri (2006-2019) oli kultainennoutaja. Siirin kanssa tulin mukaan Auran Nuuskujen toimintaan muutettuani Turkuun syksyllä 2008.

Toko on aina ollut päälajini ja olen kilpaillut erikoisvoittajaluokassa Ninan, Siirin ja Kipin kanssa. Kipi nauttii tällä hetkellä eläkepäivistään. Toki on puolisoni koira, jota olen hiukan lainannut, nyt Tokilla on oikeus tokon voittajaluokkaan.Tyrnin kanssa olemme tokon avoimessa luokassa, lisäksi puuhastelemme noutajalajien parissa. 

Omien koirien kanssa harrastamisen lisäksi toimin toko-koetoimitsijana ja liikkeenohjaajana, myös koulutusohjaaja-kurssi on käytynä. Auran Nuuskujen tokotoimikunnassa olen ollut muutamien vuosien taukoa lukuunottamatta vuodesta 2010.

Nähdään treeneissä ja toko-tapahtumissa! 

Elina ja Kipi, Toki ja Tyrni
Anneli, Pirre ja Siiri

Anneli Niemi

Olen Anneli, kahden mittelitytön onnellinen ystävä. Siiri on 9- vuotias ja Pirre 6 kk.

Siirin kanssa olen harrastanut aluksi koiratanssaia. Olemme myös jonkin verran esiintyneet mm. vanhuksille ja lapsille.

TOKO:ssa ja RALLY-tokossa kilpailemme AVO-luokissa.

Siiri on myös menestynyt näyttelyissä, 2-vuotiaana siitä tuli Suomen muotovalio. Nykyisin kisaamme Suomessa veteraaniluokassa, mutta ulkomailla valioluokassa.
 

Kesällä perheeseemme liittyi musta Pirre, todellinen tehopakkaus. Olemme aloittaneet tokon ja rally-tokon alkeita, ainakin virtaa riittää.
 

Mieheni Arkan kanssa automatkailemme lähinnä kesäisin pitkin Suomea ja käymme näyttelyissä ja muissa kisoissa, minkä ennätämme.
 

Auran Nuuskujen toko-harkat ovat innoittaneet minut suorittamaan arkitottelevaiosuuskouluttajan tutkinnon viime vuonna.
Hyvässä seurassa on hauskaa harrastaa.