Jäsentenvälinen (epävirallinen) NOME-koe ja Wirtuaali-WT


Wirtuaali-WT 2024


Supersuosittu Wirtuaali-WT on täällä taas!

Auran Nuuskut järjestää tänäkin vuonna epävirallisena, leikkimielisen Wirtuaali-WT -harjoituskokeen! Tarkoituksena on aktivoida ja kannustaa harrastajia treenaamaan koiriensa kanssa rodunomaisia lajeja. Tapahtuma on avoin kaikille halukkaille, mutta yhdistyksen jäsenet ovat mukana kisaamassa myös vuoden 2024 Jäsentenvälisestä mestaruudesta.

Wirtuaali-WT alkaa pe 29.3.2024 ja kestää yhteensä viisi viikkoa. Tarvittaessa voidaan joissain luokissa jatkaa vielä kuudes viikko ns. runoff-kierroksena, jotta koirien sijoitukset saadaan ratkottua. Joka viikko julkaistaan yksi tehtävä, jonka osallistuva koirakko suorittaa viikon kuluessa. Tehtävät laaditaan luokan tason mukaan. Suoritus tapahtuu videoimalla tehtävä ja palauttamalla video tehtävänannon oheen Facebookiin. Suositus on ladata videot esim. YouTubeen tai muuhun pilvipalveluun ja jakaa linkki sinne. Toki videon voi palauttaa myös suoraan FB:n kommenttikenttään, mutta siinä valitettavasti videon kuvanlaatu kärsii jonkin verran. Suoritettavia tehtäviä tulee siis yhteensä viisi (plus mahd. runoff). Iloksemme olemme saaneet tämän vuoden tehtävät Kati Tuomiselta (Katin Koirakoulu)! Tehtävät suoritetaan pääsääntöisesti dameilla ja ne pystyy suorittamaan ilman avustajia.

Tehtävät arvostellaan WT-sääntöjä mukaillen, luokan taso huomioiden. Koiraa saa tarvittaessa auttaa onnistumaan tehtävässä. Tuomareina toimivat Liisa Ewart, Päivikki Kiuru, Mari Koivisto, Antero Niittymäki sekä Petri Tuominen.

Luokkien parhaat palkitaan!

Koemaksu on 11 € / koira. Kokeeseen ilmoittaudutaan SNJ:n koekalenterin kautta, https://koekalenteri.snj.fi. Ilmoittautuminen päättyy ma 25.3. Osallistuminen maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistumismaksu sisältää koekalenterin transaktiokulut. Katso huolella, mihin luokkaan koekalenterissa koirasi ilmoitat, koekalenterissa on useampi ”tapahtuma” Wirtuaali-WT:stä, sillä tapahtuman luokkajakoa ei saada suoraan istumaan koekalenteriin. Luokka on mainittu tapahtuman nimirivillä. Kun olet ilmoittautunut tapahtumaan, klikkaa itsesti Facebookin sivustolle AN Wirtuaali-WT 2024 | Facebook ja pyydä ryhmän jäsenyyttä. Toimikunta hyväksyy sinut mukaan, kun on saanut käsiteltyä ilmoittautumisesi.

Kokeen luokat:

* Pennut: koirat, joilla ikää 29.3.2024 alle 9 kk.

* Tulokkaat: koirat ( vähintään 9kk), joilla ei ole NOU1-tulosta

*Alokkaat: koirat, joilla rodunomaisista lajeista tuloksena NOU1-AVO0

* Konkarit: koirat, joilla rodunomaisista lajeista tuloksena vähintään AVO3.

* Vuoden 2024 uutuutena on Lapsi-koira-luokka! Tässä luokassa koira voi olla minkä ikäinen/tasoinen tahansa, mutta ohjaajan tulee tapahtuman alkaessa olla alle 12-vuotias.

 

Koiran saa halutessaan ilmoittaa tasoaan korkeampaan luokkaan, muttei alempaan. Haasta rohkeasti itsesi ja koirasi! Perimmäisenä tarkoituksena on kehittää koiraasi!

Suoritusvideoita ei saa leikellä tai muuten editoida. Videossa tulee kuulua "luonnolliset äänet", toisin sanoen musiikin liittäminen tai muu äänien muokkaaminen / vaientaminen ei ole sallittua. Koiran lähetyksessä ja damin palautuksessa tulee näkyä sekä koira että ohjaaja, muuten koiran suorituksen aikana voi zoomata halutessaan koiraan. Videon palauttamisesta määräaikana on vastuussa osallistuja. Myöhästyneistä tai puuttuvista suorituksesta tehtävän tuloksena on 0 pistettä, mutta osallistuja saa jatkaa mukana seuraavalla viikolla. Palautettua videota ei saa poistaa tai vaihtaa palautuksen jälkeen. Yhtä tehtävää kohden huomioidaan vain yksi video.

Muistathan, että kyseessä on TÄYSIN EPÄVIRALLINEN ja LEIKKIMIELINEN tapahtuma, jonka päätarkoituksena on aktivoida ja kannustaa koiria ohjaajineen treenaamaan rodunomaisia lajeja ja pitää hauskaa!

Tervetuloa mukaan!

 

Mahdollisia lisätietoja saa tapahtuman ”koordinaattorilta”, eeva.saario@outlook.com.


Jäsentenvälisen nome-kokeen säännöt.


Vuoden 2019 Alokas Hakukoneen Messenger "Kauno" kuva: Julia Gustafsson