Koulutus

Tähtäimessä taipumuskoe! 


Auran Nuuskut järjestää kesäkuussa kurssin taipumuskokeeseen tähtääville  jäsenilleen. Kurssin ensisijaisena tavoitteena on antaa eväät läpäistä taipumuskoe myöhemmin tänä vuonna, ja toteutetaan samalla sisällöllä kuin Toukokuun kurssi.

Kurssille pääsyn minimivaatimuksena ovat: 

- koira osaa luoksetulon vieraan ihmisen läsnäollessa. 

- Koira on syntynyt 1.9.2020 tai ennen. 

- ohjaaja on Auran Nuuskujen jäsen

- Juoksuaikaisen tai sairaan koiran kanssa ei saa tulla koulutukseen.

Kurssille valitaan 8-10 koirakkoa ilmoittautuessa kerättyjen ennakkotietojen pohjalta. Valitettavasti koronan ehkäisytoimet rajoittavat tällä kertaa osallistujien määrää. Kurssille pyritään löytämään koirakot, jotka todennäköisesti hyötyvät eniten kurssista, ja sopivat suunniteltuun kurssin toteutukseen. Paikka otetaan vastaan maksamalla kurssimaksu 35 €. Tarkemmat ohjeet maksamisesta toimitetaan kurssille valituille. 

Kurssilla harjoitteet tehdään pääosin dameilla, mutta kurssin aikana tutustutaan myös taipumuskokeissa käytettäviin riistoihin. Kurssilla pyritään myös ampumaan laukauksia. 

Kurssipäivät sekä kerran pääaihe:

   

2.6. (ke) Perusnouto

8.6. (ti) Haku

14.6. (ma) Jälki

22.6. (ti) Vesityö

Maastossa kurssikerrat alkavat klo 17:30, ja aikaa kannattaa varata koko illan. Kouluttaja ilmoittaa tarkemmin Turun seudulla olevan kurssipaikan kurssille valituille. 

COVID-19 vuoksi kurssilla noudatetaan viranomaisten ohjeiden ja linjausten sekä Kennelliiton ohjeiden lisäksi seuraavaa ohjeistusta. 

Treenaamaan ei saa tulla, mikäli

• sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on flunssan oireita tai

• jos sinä tai perheenjäsenesi on ollut ulkomailla viimeisen kahden viikon sisällä tai

• jos sinä tai perheenjäsenesi kuuluu riskiryhmään (kukin voi arvioida oman riskinsä itse ja päättää asiasta omalta osaltaan)

Kurssi-ilmoittautumiset tällä lomakkeella viimeistään torstaina 27.5 klo 18:00. Kurssilaisten valinnat ilmoitetaan sähköpostilla 28.5.  

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/nQ82mNxQAQqFPSPk6

Kurssin pääkouluttajana toimii Mikael Montonen. Tiedustelut 

mikael.montonen@iki.fi , 0505238278.


Tähtäimessä taipumuskoe! Auran Nuuskut järjestää toukokuussa kurssin taipumuskokeeseen tähtääville  jäsenilleen. Kurssin ensisijaisena tavoitteena on antaa eväät läpäistä taipumuskoe myöhemmin tänä vuonna. Kurssille pääsyn minimivaatimuksena ovat: - koira osaa luoksetulon vieraan ihmisen läsnäollessa. 

- Koira on syntynyt 21.8.2020 tai ennen. 

- ohjaaja on Auran Nuuskujen jäsen

- Juoksuaikaisen tai sairaan koiran kanssa ei saa tulla koulutukseen.Kurssille valitaan 4-5 koirakkoa ilmoittautuessa kerättyjen ennakkotietojen pohjalta. Valitettavasti koronan ehkäisytoimet rajoittavat tällä kertaa osallistujien määrää. Kurssille pyritään löytämään koirakot, jotka todennäköisesti hyötyvät eniten kurssista, ja sopivat suunniteltuun kurssin toteutukseen. Paikka otetaan vastaan maksamalla kurssimaksu 35 €. Tarkemmat ohjeet maksamisesta toimitetaan kurssille valituille. Kurssilla harjoitteet tehdään pääosin dameilla, mutta kurssin aikana tutustutaan myös taipumuskokeissa käytettäviin riistoihin. Kurssilla pyritään myös ampumaan laukauksia. Kurssipäivät sekä kerran pääaihe:

   

3.5 (ma) Perusnouto

10.5(ma) Haku

17.5(ma) Jälki

24.5(ma) VesityöMaastossa kurssikerrat alkavat klo 17:30, ja aikaa kannattaa varata koko illan. Kouluttaja ilmoittaa tarkemmin Turun seudulla olevan kurssipaikan kurssille valituille. COVID-19 vuoksi kurssilla noudatetaan viranomaisten ohjeiden ja linjausten sekä Kennelliiton ohjeiden lisäksi seuraavaa ohjeistusta. Treenaamaan ei saa tulla, mikäli• sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on flunssan oireita tai

• jos sinä tai perheenjäsenesi on ollut ulkomailla viimeisen kahden viikon sisällä tai

• jos sinä tai perheenjäsenesi kuuluu riskiryhmään (kukin voi arvioida oman riskinsä itse ja päättää asiasta omalta osaltaan)
Kurssi-ilmoittautumiset tällä lomakkeella viimeistään keskiviikkona 28.4 klo 18:00. Kurssilaisten valinnat ilmoitetaan sähköpostilla 29.4.  Ilmoittautuminen: https://forms.gle/3w5h2nvZGYeZVHay6Kurssin pääkouluttajana toimii Mikael Montonen. Tiedustelut mikael.montonen@iki.fi, 0505238278. 


NOU/NOME -info online-koulutuksen satoa: taipumuskokeen kulku


Taipparit takana ja nome-B edessä?

Nome-toimikunta järjestää touko-kesäkuussa Noutajien metsästyskokeisiin tähtääville alo-tason koirakoille hallintaan ja ohjauksiin painottuvan kurssin. Kurssin edellytyksenä on NOU1 -tulos.

Kurssilla tutustutaan koiran yleisen hallinnan lisäksi erityisesti linjalle lähetykseen ja siihen liittyviin erilaisiin harjoituksiin sekä pillin ja käsimerkkien käyttöön.

Kurssi pidetään todennäköisesti Paraisilla metsäisessä maastossa. Kurssikertoja on kolme, kaksi tuntia kerrallaan. Vastaavana kouluttajana toimii Liisa Ewart. Kurssille otetaan enintään 8 koirakkoa ja Auran Nuuskujen jäsenillä on etusija. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet, kurssipäivät ja -paikka julkaistaan näillä sivuilla sekä Nuuskujen facebookissa kevään aikana. 

HUOM! Koulutusohjaajakoulutus siirtynyt keväälle 2022!


Kiinnostaako noutajien kouluttaminen metsästyskokeisiin?


Nome-toimikunnan kutsusta SNJ:n aluekouluttaja Maija Sulonen on tulossa vetämään koulutusohjaajien koulutusta 26.-28.3.2021. Koulutus on maksuton ja tapahtuu Turun seudulla.

Kurssi on tarkoitettu sinulle Auran Nuuskujen alueella toimivalle henkilölle, joka olet innokas jakamaan tietojasi myös muille samalla kun keräät oppia kouluttaa omaa koiraasi.

Paikkoja on rajoitetusti ja nome-toimikunta ratkaisee osallistujat ottaen huomioon koulutuksen aikaan olevat koronatilanteen rajoitukset. Ennakkovaatimuksia koulutukseen pääsylle ei ole, mutta koulutuksen jälkeen nome-toimikunta edellyttää, että henkilö osallistuu kouluttajana tai apukouluttajana Auran Nuuskujen nome-toimikunnan kanssa suunniteltaviin koulutuksiin. Ilmoittautumiset Liisalle sähköpostilla 19.3.2021 mennessä liisa.ewart@gmail.com.
kuva: Liisa Ewart