Nou/Nome/WT

HAULIKKOAMMUNNAN JATKOKURSSI 1.8.2020


Tervetuloa Auran Nuuskujen ja Salon Seudun Noutajien jäsenille järjestettävään Haulikkokoulun jatkokurssiin lauantaina 1.8.2020 klo 8.30-15.30.


Osallistujamäärä on rajoitettu, jolloin kaikille pystytään antamaan yksilöopastusta. 


Kurssin teoriaosuus ja ampumaharjoittelu järjestetään Karinaisten Kyttien majalla ja ampumaradalla. Hinta on 139 €/henkilö, joka sisältää opetuksen, aamukaffet ja lounaan, patruunat, ratamaksut ja kiekot. Samasta perheestä voi ilmoittautua useampi henkilö, kunhan yksi perheestä on AN:n tai SSN:n jäsen. Päivä alkaa teoriaosuudella sisätiloissa, jossa nautitaan myös lounasta ja iltapäiväksi siirrytään ampumaradalle. 


Kurssinjärjestäjien ohje: Suosittelemme ottamaan mukaan omat ampujanlasit, kuulosuojaimet ja metsästyksessä käyttämäsi haulikon, jos sellaiset ovat omasta takaa. Voit myös ostaa suojavarusteita ja ampujan liivejä meiltä paikan päällä. Yhteistyökumppaniemme aseet ovat asiakkaidemme käytössä koulupäivänä.

Muistathan pukeutua sään mukaisesti. Aurinkoisella säällä lippalakki auttaa vähentämään häikäisyä ampuessa.


Ilmoittautuminen tästä linkistä:

https://kivaarikoulu.fi/koulutukset/haulikkokoulu-poytya-jatkokurssi/


Haulikkokoulu laskuttaa osallistujia. 


Lisätietoja kurssin sisällöstä löydät täältä: https://kivaarikoulu.fi/koulutus/haulikkokoulu/
Auran Nuuskut ry nome-tmk

plsta Liisa Ewart (puh. 0400-592150)

Salon Seudun Noutajat ry

plsta Mikko Ahti (puh. 050-484 3106)


Tähtäimessä taipumuskoe! 
Suomen Kennelliiton hallitus on päättänyt, että koe ja osa koulutustoiminnasta voidaan käynnistää kesäkuussa huomioiden viranomaisten ohjeet ja linjaukset.  Auran Nuuskut järjestääkin kesäkuussa kurssin taipumuskokeeseen tähtääville  jäsenilleen. Kurssin ensisijaisena tavoitteena on antaa eväät läpäistä taipumuskoe myöhemmin tänä vuonna. 
Kurssille pääsyn minimivaatimuksena ovat: 

- koira osaa luoksetulon vieraan ihmisen läsnäollessa. 

- Koira on syntynyt 15.8.2019 tai ennen. 

- ohjaaja on Auran Nuuskujen jäsen

- Juoksuaikaisen tai sairaan koiran kanssa ei saa tulla koulutukseen.
Kurssille valitaan 6-8 koirakkoa ilmoittautuessa kerättyjen ennakkotietojen pohjalta. Kurssille yritetään löytää koirakot, jotka todennäköisesti hyötyvät eniten kurssista ja sopivat suunniteltuun kurssin toteutukseen. Paikka otetaan vastaan maksamalla kurssimaksu 30 €. Tarkemmat ohjeet toimitetaan kurssille valituille. 
Kurssilla harjoitteet tehdään pääosin dameilla, mutta kurssin aikana tutustutaan myös taipumuskokeissa käytettäviin riistoihin. Kurssilla pyritään myös ampumaan laukauksia. 
Kurssipäivät sekä kerran pääaihe:

25.5(ma) Etäluento noutajien metsästyskokeista. 

1.6(ma) Perusnouto 

8.6(ma) Haku

15.6(ma) Jälki

22.6 (ma) Vesityö 
Kurssi aloitetaan etäluennolla, jossa esitellään noutajien metsästyskokeet, niihin liittyvää termistöä sekä ajatuksia koiran koulutuksesta. Kurssin teeman mukaisesti asiat käydään läpi alkeista alkaen keskittyen taipumuskokeisiin. Luento pidetään 25.5. klo 18-20. 
Maastossa kurssikerrat alkavat klo 17:30, ja aikaa kannattaa varata koko illan. Kouluttaja ilmoittaa tarkemmin, Turun seudulla olevan, kurssipaikan kurssille valituille. 
COVID-19 vuoksi kurssilla noudatetaan viranomaisten ohjeiden ja linjausten sekä Kennelliiton ohjeiden lisäksi seuraavaa ohjeistusta:

Treenaamaan ei saa tulla, mikäli

  - sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on flunssan oireita tai

  - jos sinä tai perheenjäsenesi on ollut ulkomailla viimeisen kahden viikon sisällä tai

  - jos sinä tai perheenjäsenesi kuuluu riskiryhmään (kukin voi arvioida oman riskinsä itse ja päättää asiasta omalta osaltaan)

Kurssi-ilmoittautumiset tällä lomakkeella viimeistään keskiviikkona 20.5. Kurssilaisten valinnat ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään perjantaina 22.5. 

Kurssin pääkouluttajana toimii Mikael Montonen. Tiedustelut mikael.montonen@iki.fi, 0505238278.